Tanuljunk hangszereket! (1. rész) Gitározzunk együtt!

Tanuljunk hangszereket (1. rész)

Gitározzunk együtt!

A gitárnak vannak húrjai, úgy mint: első, második, harmadik, negyedik, ötödik, hatodik és a peciálisabbaknak lehet hogy nem ennyi, hanem pl. És akkor megfogjuk a gitárt, és megnézzük, hogy hány húrja van, mert mindegy. Kell a gitárhoz két kéz is. Egyikkel fogjuk a gitárt, a másikkal meg tartyuk. Pengetési módokat se ismerem, de azért leírok ötöt: lassú, átlagos, gyors és nagyon gyors pengetési módokat játsszuk. Olyat, hogy pengető, azt már láttam. Te is? Azé. Ez most nem kell. Ha az alapokat megtanuljuk, akkor utána a profit is és a haladót is megtanuljuk őket. Legyőzzük játékunkban még akár az Ámbó Jimmyt is továbbá még a Zodály Koltán se tudott így gitározni!!!

Viszont most megmondom, hogy többféle gitár van. Akusztikus, elektromos. Van itt még cimbalom is, de az nem gitár. Trombita is van, meg kukáskocsi is, de annak abszolút semmi köze a gitárhoz. Az akusztikus azért nem jó, mert csúnya a hangja. Az elektromos pedig azért nem, mert pocsékolja a villanyt. Ezért inkább ne gitározzunk. A gitárt amúgy se használják. Tegnap voltam hangversenyen a Magyar Állami Operaházban, és ott se volt gitár. Elavurt hangszer ez. Inkább emuláljuk zongorával, vagy ha az nincs, akkor angolkürttel. A gitárnak vannak akkordjai. Rengeteg van, mert nem tudok gitározni. Mégpedig azért, mert nem ebből a leírásból tanultam meg. Olyan jó ez az oktatás! Visszatérve az akkordokhoz nézzünk egy párat. A-dúr, B-dúr, C-dúr, Disz-dúr, Lisz-dúr, Zsé-moll. Na persze ez hehe, ilyen nincs, de jó pojén. Lerajzoljam a kottát? Jó, hát ha nem, nem.

———————————————————————-
———————————————————————-
———————————————————————-
———————————————————————-
———————————————————————-

Eleinte ezt a kis rövid részletet gyakoroljuk, legalább két-három óráig, de akár háromnegyed négyig is megengedett. Folytatásként következhet a Holdfény szonáta 3. tétel gitárátiratának és a Tell-Vilmos nyitány 4. tétel gitárátiratának egyidejűleg történő megszólaltatása következik. Ezek után mindenki biztos lehet abban, hogy gitározik, méghozzá nem is kicsit. Valószínűleg mindenkinek feltűnt, hogy ezennel végetért a gitározásról szóló segítő célzatú leírás végéhez értünk, és most már örülök. Aki úgy érzem, hogy nem sikerült megtanulnia gitárjátékát, az beadhatja reklamációját a Független Kisgazda És Földműves Polgári Pártnak, de ha nem kap választ, akkor inkább ne írjon.

iCS

Notice: This work is licensed under a BY-NC-SA. Permalink: Tanuljunk hangszereket! (1. rész) Gitározzunk együtt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

question razz sad evil exclaim smile redface biggrin surprised eek confused cool lol mad twisted rolleyes wink idea arrow neutral cry mrgreen

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .