Axolút grotex, axurd 4 perc 33 másodperces novella

Egyrészt, ha sikerül 4 perc 33 másodpercig olvasni, de úgyse, mert hatszor rövidebb. Ez a mű terjedelmére utal, bár vannak benne hosszabb, 2-3 oldalas novellák is. Írásképe a némaság (izgalmas particionálni). Megtaláltam a kék dossziét, de még nem tudom mit tettem bele. Jó lenne kottatartályozozásra is. Mi legyen a címe? Ha véleményt mondok, akkor igaz lesz. Maga a novella:

F.M. bement a péküzletbe és vett három kiló péket, majd elfogyasztotta a csemegét. Odafordult az eladóhoz, és megkérdezte tőle, hogy mennyibe kerül a szivattyú. Érdekes ez a novella olyan mint az egyik másik. Olyan mint az Örkény István egyikéjét hívják A Sátán Füreden címmel. Na ez az enyém éppen ezért egyedi, mert koppintottam. És akkor azt mondta neki az eladó, hogy nem eladó. Szerinte pedig igen, mert nem az övé. Felajánlotta, hogy megveszi 2000 eurocentért. Ő azt mondta, hogy 2500. F.M. alkudott: akkor adja 15-ért. Az eladó ezt kevesellte, szerinte 18-ba fog kerülni. F.M. beleegyezett, ezért megvette a szivattyút. Örült neki, ez volt a régi álma, hogy megveszi. És most már igen! Mégis megtudjuk hogy F.M a Sátán, pedig az író nem is említi sehol, mert már a cím is ellentétes. Az hogy a Sátán egy kronkét földrajzi helyen megnevezve szerepel. Mindegy, megegyeztek, hogy az eladó majd odaviszi a fa árnyéka alá a szerkezetet. Ám ő nem vitte oda. Ő meg pofára ugrott. Nekem erről ez a véleményem, és ezzel egyet is értek.

Notice: This work is licensed under a BY-NC-SA. Permalink: Axolút grotex, axurd 4 perc 33 másodperces novella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

question razz sad evil exclaim smile redface biggrin surprised eek confused cool lol mad twisted rolleyes wink idea arrow neutral cry mrgreen

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .